EUROPALJUS

Oktobers nyhetsbrev: Ledstrips gör underverk

Europaljus - En svartvit bild med orden a ratwursts
Europaljus - En gångväg med ljus på
Euopaljus - En streckkodsbild på en vit bakgrund.

Hej i mörkret!

Om några dagar knackar november på dörren och både mörker och kyla är ett faktum. Det är likadant varje år, ändå känner jag mig alltid lite överraskad.

Innan jag började arbeta med belysning, alltså innan år 2005, upplevde jag såväl oktober som november som en relativt dyster tid. Men i princip samma dag jag började ljussätta utemiljöer, trädgårdar och liknande skiftade något i mitt mindset och det blev för mig oerhört tydligt vilken skillnad rätt ljus på rätt plats faktiskt gör. Har du inte noterat det så prova att se på din och andras utemiljöer med nya glasögon. Till exempel med ledstrip-glasögonen.

Tänk vad en ledstrip kan göra

Det finns många fördelar med ledstrip, till exempel kan du enkelt skapa ett riktigt bra allmänljus på rätt ställe. För att illustrera med ett exempel vill jag nämna Olssons i Ellös. Olssons hade varken lyktstolpar eller fasdarmaturer på eller utanför sin fastighet. Med andra ord var där kolsvart.

Vår lösning blev att lägga en ledstrip i övre kanten av takfoten vilket tillsammans med fasadarmaturer gav både fasad och parkering ett fantastiskt bra ljus. Fint, eller hur?

Europaljus - En vit byggnad med en parkeringsplats på natten

Vi ljustestar för närvarande en gångbro i Stockholm, då med Lightpros 12volt vilket gav ett fantastiskt resultat. Med samma kabel kommer vi också att effektbelysa omgivningen
– träd, berg etc. Resultatet ser du i bilden högst upp.

Jag inte låta bli att visa ytterligare en bild. Titta vilket lyft ledstrip i ditt undertak samt över din entré kan göra. Fantastiskt.

Europaljus - Huset är upplyst med Europaljus belysning.

Ett annat sätt att använda ledstrips är att effektbelysa fasaden likt vi gjort på Spar Hotel Gård i Göteborg. Fastigheten är belägen intill E6 och genom vår insats ser du numer hotellet från motorvägens båda riktningar. Ett riktigt bra slutresultat som vi gärna stoltserar med.

Europaljus - Hotellet är nattupplyst med Europaljus-belysning.

Ledstrip & trappor

Ledstrip är också ett fantastiskt sätt att förhöja din trappa. Genom att montera en ledstrip på ett trappsteg skapar du ett dekorativt och inbjudande trappsteg som också ger trygghet då varje steg är belyst.

Europaljus - En trappa som är upplyst med LED-ljus i Europaljusstil.

Mer om ledstrips

En av alla fantastiska saker med ledstrips är att de finns i olika volt.

12volt ledstrip i Lightprosystemet som du enkelt monterar själv på till exempel ett altanräcke eller i en mur.
24volt ledstrips använder du när du vill kunna dimra ditt ljus inom- eller utomhus.
230volt när du vill belysa en längre sträcka. Tänk ända upp till hundra meter.
Känns det som en djungel? Förstår precis. Det är därför vi finns och hjälper dig att hitta rätt. Och du, det blir så fint med ledstrips på rätt plats. Så fint att jag tycker du ska överväga ledstrips redan idag.

Vi hjälper dig så klart inte bara med ledstrips utan med all slags belysning, inomhus och utomhus. Så att du får rätt ljus på rätt plats.

Vill du bolla så vänd mejlet eller slå en signal.

Euopaljus - En man med skägg står framför en vit bakgrund.
Senaste nyhetsbreven
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information och nyheter.