EUROPALJUS

Mars nyhetsbrev: Hur ljust är det inne hos dig?

Europaljus - En svartvit bild med orden a ratwursts

Hej!

Sista fredagen i mars och vi vill snacka om hur viktigt det är med rätt ljus på rätt plats
– inomhus.

Inomhusbelysning är avgörande för såväl funktion som trivsel och påverkar dig i allt från säkerhet och synlighet till stämning och produktivitet.

Men vad är rätt ljus på rätt plats då? (Som vi på Europaljus ständigt tjatar om …)

Energieffektivitet är på tapeten och genom det kan du göra stora vinster. Både genom att radikalt minska energiförbrukningen på din belysning, men också genom att använda LED armaturer – som dessutom ger dig ett bättre ljus.

Du har säkert hört att så kallade ”vanliga” lysrör slutade tillverkas i augusti förra året? Bra tycker vi. Genom att byt ut gamla lysrör, halogen och kvicksilver i dina ljuskällor kan du enkelt minska din energiförbrukning med så mycket som 65 procent.

På bilden nedan ser du hur vi på ett enkelt sätt tagit bort gamla lysrörsarmaturer till förmån för vår Thor 99w som ger 17250 Lumen. För övrigt en helt grym armatur. Behöver vi säga att vår kund är oerhört nöjd med slutresultatet?

 

Atmosfären påverkas

Vilket ljus du har påverkar atmosfären i ditt rum. Genom att använda rätt ljus vid varje tillfälle når du den effekt du önskar: piggare eller tröttare. Kelvintalet på ljuset avgör.

Som exempel kan nämnas att du förbättrar synlighet och minskar ansträngningen för dina ögon om du väljer att använda 4000K istället för 3000K. Det här kan appliceras i en produktion, på ett lager eller vid ditt skrivbord. Där du är helt enkelt.

I vårt kalla Norden föredrar vi oftast det mer varma ljuset och så klart ska vi använda oss av det. Men då främst i hemmamiljöer, alternativt i miljöer där du “myser”. Där du inte behöver ljuset för funktion utan som accentbelysning. Mysbelysning helt enkelt.

Vi vill också slå ett slag för dimmer. Använd med fördel dimmer så att du enkelt kan skapa olika scenarios beroende på vad du gör i rummet just nu.

Ljus vs säkerhet

Vilket ljus du väljer har stor påverkan på din säkerhet. Rätt ljus förebygger olyckor. Att vi har lättare att skada oss om ljuset inte är tillräckligt är se´n gammalt.

Föreställ dig att du går i en trapp med skum belysning, eller att du arbetar i en verkstad eller på ett lager med dåligt ljus – risken att du slinter, missar något och så vidare är stor med undermålig belysning. Välj därför arbetsbelysning med omsorg.

Vi hjälper dig med råd om du behöver.

Nyfiken i en strut

På Europaljus är vi nyfikna till naturen och skulle gärna ta del av dina tankar kring belysning och vad rätt sådan betyder för dig.

Vi blir också glada för feedback på våra nyhetsbrev som dimper ner hos dig sista fredagen i varje månad. Vänd mejlet och berätta.

Ta hand om dig och njut din påskhelg!

Senaste nyhetsbreven
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information och nyheter.