EUROPALJUS

Om oss

Europaljus AB – belysningsgrossist hjälper dig genom konsultation med rätt ljus på rätt plats, såväl inomhus som utomhus.  Oavsett du vill belysa en offentlig plats, ett kontor eller ditt hem är vårt mål att skapa den bästa möjliga belysningen för dig.

Om Oss

Europaljus AB - belysningsgrossist

Europaljus AB – belysningsgrossistt vi arbetar med väl utvalda tillverkare för att nå rätt ljus på rätt plats.

Vi hjälper våra kunder med en totallösning av ljusbehovet. Vi hjälper också till med att minska dina driftkostnader samt placerar armaturen i rätt miljö med både funktion, design och till rätt budget.

Europaljus har sitt säte i Stenungsund med kontor i Göteborg och lager i Jörlanda.

Våra produkter och information finns tillgängliga här på www.europaljus.se för kunder över hela Sverige. Om du behöver professionell rådgivning kring ditt belysningsprojekt är du välkommen att kontakta oss på Europaljus AB.

Europaljus - En byggnad som lyser upp på natten i en stad
Europaljus - Ingången till steinung trädgård på natten belyst med strålkastare
Historian om

EuropaLjus

Europaljus AB – belysningsgrossist och grundades 2016 av Jens Andreasson, som redan då hade mångårig erfarenhet av just belysning. 

2005 snubblade Jens in på ämnet belysning då han fick agenturen för ett varumärke specialiserat på trädgårdsbelysning. I och med det gick startskottet för en ljus karriär – eller ljuskarriär om man så vill. De följande tio åren låg fokus på egna återförsäljare och utbildning inom utomhusbelysning – det vill säga allt som kan sägas ingå för att skapa en vacker, trygg och härlig trädgård även när mörkret faller. Med rätt ljus på rätt plats kan alla trädgårdar upplevas fantastiska.  

Ganska snabbt insåg dock Jens att Europaljus kan så mycket mer än att ljussätta trädgårdar, varför en snabb utveckling skedde. Idag ljussätter vi alla sorters inomhus- och utomhusmiljöer. Och vi är bra på det.

Vi hjälper våra kunder med en totallösning av ljusbehovet. Vi hjälper också till att minska driftkostnader samt att placera armatur i rätt miljö med både funktion och design – dessutom till rätt budget.

Historian om

Nästa steg

År 2020 hade Europaljus vuxit och nästa kliv behövde tas. Vi lät Fredrik Wideman kliva in. Också han med mångårig erfarenhet och gedigen kompetens inom belysning. Dessutom har Fredrik jobbat som dj i många år – och gör för skojs skull emellanåt än idag. Med andra ord: det Fredrik inte kan om teknisk belysning är inte värt att kunna. 

Med mer än trettiofem års erfarenhet inom belysningsbranschen och ett tydligt fokus på design, långsiktighet och hållbarhet vågar vi påstå att vi löser det du vill ha. Rätt ljus på rätt plats helt enkelt.

Våra kunder väljer Europaljus på grund av vår gedigna kompetens och för att vi är lösningsorienterade, flexibla, snabba och har en otroligt hög servicenivå. Vi tillåter oss att vara stolta över det. 

Europaljus AB – belysningsgrossist är ett oberoende belysningsföretag och arbetar med väl valda tillverkare. 

Europaljus - Ett atrium med växter och träd i
Varför kunder använder Europaljus AB - belysningsgrossist

Beställa produkter

Vet du redan vilka produkter du ska beställa? Som registrerad kund hos  Europaljus kan du enkelt själv gå in beställa dina produkter. När du handlar hos oss behöver du inte oroa dig för kvaliteten. Vi arbetar endast med de bästa tillverkarna på marknaden och erbjuder en kvalitetsgaranti på alla våra produkter. Med vår belysning får du högkvalitativt ljus som varar länge. Du kan i lugn och ro gå igenom vårt sortiment av högkvalitativ belysning!

Projektering

Om du känner dig osäker på vilken belysning som passar bäst för dina behov eller vill ha hjälp att utforska olika möjligheter, så kan Europaljus hjälpa dig att skapa ett projekt för ditt ljus. Vi har lång erfarenhet av att planera och genomföra belysningsprojekt, oavsett om det gäller belysning inomhus eller utomhus. Vi arbetar tätt tillsammans med dig för att skapa den perfekta belysningslösningen som uppfyller dina önskemål och behov.

Energibesparing

Med de senaste ökningarna av elpriser kan din belysning vara en dyr affär. Men Europaljus är här för att hjälpa dig att optimera din belysning för att minska energikostnaderna. Vi hjälper dig att välja den mest effektiva lösningen för din unika miljö och dina specifika behov, så att du kan få bästa möjliga energibesparingar. Låt oss hjälpa dig att minska kostnaderna och skapa en bättre och mer miljövänlig belysning. Kontakta oss idag för mer information

Möt några av

våra kunder

Europaljus - Mölnlycke - ett bättre sätt med Michelin-teknik.
Europaljus - Logotypen för Steinungsunds kommun har inslag inspirerade av Bontop Mölnlycke.
Europaljus - Tenson, ett livsstilsvarumärke med rötter som går tillbaka till 1951.
Europaljus - ICA Stenungsund
Europaljus - Steinungsbaden yacht club logotyp med inslag av Bontop och Mölnlycke.
Europaljus - Nordstan-logotypen visas på en elegant svart bakgrund.
Europaljus - Bontop-logotypen på vit bakgrund.
Europaljus - Logotypen för Bygg Gotta visar upp en modern design inspirerad av Mölnlyckes innovativa arkitektur.
Europaljus - Europaljus logotyp på grön bakgrund är slående.
Europaljus - En logotyp för Platzer Fastigheter i Mölnlycke.

Upplev magin med rätt belysning

Fånga atmosfären och skapa en unik stämning med hjälp av Europaljus och våra belysningslösningar. 

Med Europaljus breda erfarenhet, skräddarsydda lösningar och högkvalitativa produkter kan du uppleva magin av rätt belysning. 

Låt Europaljus hjälpa dig att skapa den perfekta atmosfären för dina projekt, oavsett om det är för ditt hem eller ditt företag. 

Se några av våra senaste projekt

Vad säger

våra kunder

Europaljus - Logotypen för elinzity är inspirerad av Mölnlyckes rena och professionella design.

Elinzity

Europaljus har grym service med bra känsla för hur slutmålet blir vad gäller ljussättning. De ger oss snabba offerter som ofta ligger rätt i pris och självklart tar sig tid för kunden

Jimmy Ljungbeck
Elektriker, Elinzity Göteborg

Europaljus - Nordstan-loggan visas på sidan av en byggnad i Mölnlycke.

Nordstan

Nordstan väljer att samarbeta med Europaljus AB för att de ger ärliga och snabba svar! De har ett mycket trevligt bemötande samt ser till att leveranstiderna hålls och självklart, prisnivån är rätt!

ChristerJagedal
Teknisk Chef, Nordstan Samfällighet
Europaljus - En röd och vit logotyp med bokstaven Bontop.

platzer

”Europaljus är ett engagerat och professionellt företag med stort hjärta. De är gärna med från tidigt idéstadie till finjusteringarna på slutet.
Utmaningar ses som möjligheter och de levererar alltid en grym slutprodukt”

Per Lindström
Projektledare

Europaljus - En logotyp med ordet Balder på, med en elegant design.

BALDER

Europaljus är behjälpliga i alla lägen. Exceptionell service och hög kvalitet på levererade produkter. Europaljus hjälper oss att hitta rätt belysning till rätt plats!

Isak Holmberg
Förvaltare

Europaljus - Ett hus med en gångväg upplyst på natten
Varför Välja Oss

Europaljus en belysningsleverantör med bred erfarenhet och expertis, kända för att erbjuda skräddarsydda lösningar, högkvalitativa produkter och personlig service

Europaljus en belysningsleverantör med bred erfarenhet och expertis och personlig service

Bred erfarenhet och expertis

Vi på Europaljus har en gedigen erfarenhet inom belysningsindustrin och är välkända för vår expertis inom området. Vi har arbetat med olika typer av kunder och projekt, vilket gör oss väl lämpade att hantera olika kunder och belysningsbehov.

Skräddarsydda lösningar

Europaljus är kända för att erbjuda skräddarsydda belysningslösningar som är anpassade efter kundernas unika behov och önskemål. Vi kan hjälpa till med allt från design och installation 

Kvalitetsprodukter

Europaljus jobbar med ledande tillverkare inom belysningsbranschen för att erbjuda högkvalitativa produkter som är energieffektiva och miljövänliga. 

Personlig service
Europaljus är stolta över sin personliga service och engagemang för kunderna. Vi arbetar nära med våra kunder för att förstå kundernas behov och önskemål och strävar efter att leverera en högkvalitativ och tillfredsställande upplevelse.
KONTAKTA OSS