EUROPALJUS

Julis nyhetsbrev Pendelarmatur – vad tänker du om det?

Europaljus - Europaljus belysning - Rätt ljus på rätt plats
Europaljus - Ett skrivbord med en lampa och en bärbar dator på ger ordentlig belysning för arbetet.

Hej mitt i sommaren!

Jag hoppas att du har en alldeles fantastisk sommar, blåst och relativt få grader till trots. Själv har jag det fantastiskt. Blandar umgänge med nära och kära med resor, god mat, god dryck, fotbollscup med dotter och så vidare. 

Pendelarmatur, vad tänker du när du hör ordet?

När jag hör pendelarmatur tänker jag design, funktion och mys. Allt på en gång. Det finns så klart olika sorters pendelarmatur. Du vet, de som hänger över köksbordet eller i vardagsrummet, de som hänger från en hög takhöjd som i en restaurang. Eller i taket i ett trapphus. Och så finns det pendelarmatur som utgör en funktion över din arbetsyta. 

Men varför är pendelarmatur så viktig? Det finns, om jag ska vara ärlig, hur många anledningar som helst för att ha en pendel. Idag bjuder jag dig på tre placeringar där en pendel är outstanding:

  • Över din arbetsyta
  • Över ditt köksbord/köksö
  • För att avgränsa höga takhöjder – tänk trapphus

Oavsett vilken funktion du söker kommer din pendel vara synlig för flera, varför jag tycker det är viktigt att du ser såväl funktion som design som en självklarhet i ditt val av pendelarmatur. 

Låt mig berätta om var och en.

Pendel över din arbetsyta

Arbetar du på kontor behöver du ha ett bra ljus över ditt skrivbord. Och i konferensrummet. Helst minimum 500lux över arbetsytan – gärna mer– men oavsett, så är det bra att kunna dimra ner. Eller öka ljusstyrkan efter just ditt behov. Själv har jag så mycket som 1600lux emellanåt. Otroligt bra för mig helt enkelt. 

Kanske föredrar du en pendelarmatur med nerljus. Ofta kan du dock beställa en pendelarmatur som erbjuder såväl upp- som nerljus. Fint, eller hur? Jag rekommenderar alltid att köpa dimbar pendelarmatur. Frågan om design är individuell och den lämnar jag till dig. Jag kan ändå inte låta bli att visa dig några schyssta pendlar, som jag gillar. Vad sägs om Grid i ditt konferensrum och Benu över ditt skrivbord? Den sistnämnda är otroligt populär och den använder vi i många projekt, med mycket bra resultat och nöjda kunder. 

Europaljus - Ett konferensrum med belysning från europaljus och orangea stolar.
Europaljus - Ett skrivbord med ett Europaljus hängande över.

Pendel över ditt köksbord eller över din köksö

En pendelarmatur i ditt hem ska vara både snygg i sin design, ämnad för ditt  ego, smak och syfte samt för din budget . Det är anledningen till varför det kan vara svårt att föreslå vad som passar just dig bäst. Smaken är som baken och så vidare. 

Kanske har du en eller två pendlar i köket, en i hallen och kanske en i din walk-in-closet. Sällan har du fler än sex pendlar i ditt hem. Pendelarmaturer finns från cirka femhundra kronor och upp till så mycket som hundra tusen kronor. Vad du vill ha behöver du själv avgöra. 

Men pratar vi pendel i köket pratar vi om själva hjärtat i köket. Kanske till och med i huset. Över mitt köksbord har jag den fantastiska Heraclum, medan jag har valt Kvist 4 över min köksö. Den passar för övrigt lika bra över en loungegrupp. Vi hjälper dig att hitta lösningar som passar hos just dig. Så klart. 

Pendel för att avgränsa höga takhöjder

När vi hjälpte restaurang Boost i Stenungsund, hade vi en utmaning i takhöjden som var cirka tio meter. För att restaurangen skulle få en varm och personlig känsla valde vi såväl större som mindre pendlar. 700 millimeter och 500 millimeter blandades om vartannat. Vi valde dessutom att hänga dem på tre olika höjder – huller om buller – vilket gav en wow-känsla för den som klev in i lokalen. På Boost valde vi Jupiter.

Europaljus - En restaurang med bord och stolar och ett stort fönster med bra belysning.

Ovan är  tankar från mig, den lysande killen du vet. Jag önskar dig en fortsatt härlig sommar. Jag finns för dig om du behöver mig. Jag pratar gärna inomhus- och utomhusbelysning, energibesparing och design. Hemma eller på kontoret. 

Må bäst

 

Euopaljus - En man med skägg står framför en vit bakgrund.
Europaljus - En matsal med trägolv upplyst av takbelysning
Europaljus - Ett vitt kök med utsikt över havet är upplyst av taklampa
Senaste nyhetsbreven
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information och nyheter.