EUROPALJUS

Septembers nyhetsbrev: Halvera din energikostnad

Elen är dyr. Väldigt dyr. De höga elpriserna drabbar både dig, mig och alla andra. Det är anledningen till att Europaljus återigen slår ett slag för energisnål LED-belysning. 

Att byta till LED-lysrör är en icke-fråga tycker vi. Det är en investering. Aldrig tidigare har det varit mer lönsamt att investera i just energisnål LED-belysning – du kan så mycket som halvera din energikostnad.

Energibesparing – är det svårt?

Inte alls. Du kan behålla dina gamla armaturer men byta ut gamla lysrör till LED. Det gör du antingen själv genom direktbyte (inklusive glimtändare) eller genom att konverta din armatur till 230V. Dina LED-lysör blir då direkt kopplade av starkström. Det sistnämna alternativet behöver dock behörig elektriker utföra.

Inom verksamheter med skiftarbete är brinntiderna långa. Även här kan energikostnaderna sänkas utan att behöva byta fungerande armaturer. Vinsten av att faktiskt släcka efter dig är långt större än vad man kan tro. Dock bör du börja planera byte av din armatur även vad gäller lagerlokalerförrådkällare med mera, det med hänsyn till…

… skärpta krav från EU

Gammal belysning är kostsam och kommande skärpta ekodesignkrav från EU innebär att lysrör av typen T8 och T5 helt kommer att fasas ut från marknaden med start 1 september 2023. Det är därför viktigt att du redan nu planerar ett byte av dina gamla ljuskällor och/eller hela armaturer. Gör som vår kund Martin Amnehag, investera i lysörsbyte. Vi hjälper dig gärna.

” Det var enkelt och snabbt att byta ut de gamla T8 lysrören mot nya LED-lysrör av bra kvalitet. Det har gett oss en bra energibesparing samt snabb tändhastighet med en fantastisk arbetsbelysning.”

Martin Amnehag

MaSeTek AB

Är du osäker på hur din framtida energibesparing kan se ut hjälper vi dig gärna med en kostnadskalkyl. Slå oss en signal eller kika här.

Senaste nyhetsbreven
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information och nyheter.