EUROPALJUS

Om KUNSKAPSBANKEN

Kunskapsbanken – Det är en plats som tillhandahåller omfattande information om ljusdesign, belysning och energibesparing

Om KunskapsbankEN

Kunskapsbanken tillhandahåller omfattande information om ljusdesign, belysning och energibesparing. Denna del av Europaljus är en viktig resurs för alla som är intresserade av belysning och hur den påverkar vårt dagliga liv. Här finns massor av kunskap och expertis samlad på ett ställe, vilket gör det enkelt att hitta den information du behöver.

Europaljus - Villorna är upplysta på natten

Om kunskapsbanken

Energibesparing

Ett viktigt område på Europaljus är energibesparingar.  Energibesparingar genom att välja rätt belysning och teknik kan man minska energiförbrukningen och därmed spara pengar samtidigt som man minskar sin klimatpåverkan. Här i kunskapsbanken  kan du lära dig mer om olika typer av energisnåla lampor, hur man väljer rätt armaturer och hur man optimerar belysningen för att minska energiförbrukningen.

Om kunskapsbanken

Ljusdesign

Ljusdesign handlar om att använda ljus på ett effektivt och estetiskt sätt för att skapa en önskad atmosfär. Genom att använda rätt belysning kan man skapa en mer produktiv arbetsmiljö, öka säkerheten i offentliga utrymmen eller helt enkelt skapa en mysig och inbjudande atmosfär i hemmet.

En av de stora fördelarna med Europaljus Kunskapsbank är att den ger användarna tillgång till expertis från erfarna ljusdesigners och andra specialister inom området. På webbplatsen kan du läsa om allt från grundläggande belysningsprinciper till mer avancerade tekniker för att skapa olika stämningar med ljus.

Europaljus - Ett upplyst hus på natten framför en bergvägg, Elbesparing är viktigt.
Europaljus - Elbesparing är viktig när man använder en lampa och en räknare på ett trägolv.

Om kunskapsbanken

Beräkningsverktyg

I vår kunskapsbank är också ett användbart verktyg för arkitekter, planerare och andra yrkesverksamma som arbetar med byggnadsprojekt. Här olika verktyg  inom ljusdesign och belysningsteknik, vilket kan hjälpa till att förbättra projekten och skapa bättre resultat för kunderna.