EUROPALJUS

Majs nyhetsbrev: Dags att planera din utomhusbelysning

Det är nu, innan kvällarna blir mörkare, det är dags att planera din utomhusbelysning. 

Hur ogärna vi än vill tänka på det är det inte långt kvar tills ”det vänder”, tills dagarna blir kortare och mörkret kommer tidigare. Måhända låter jag pessimistisk, det är jag inte. Men att redan nu planera för hur fint och mysigt du vill ha det i din utemiljö när mörkret är här lönar sig. Du ångrar aldrig en lampa.

Varför är det så viktigt att ljussätta utomhus?

Förutom att din utomhusbelysning syftar till att skapa en varm och mysig atmosfär även när mörkret faller på vill du också känna dig trygg i och runt ditt hem.

Genom att placera rätt ljus på rätt plats har vi gjort om hundratals trädgårdar till att bli ett tredje rum. En bra start är att börja med din fasadbelysning. Jag gissar att du både vill se var du går och känna dig trygg även när du vistas utomhus.

När fasadbelysningen är på plats är det dags att fundera över djupet i din utemiljö. Genom att effektbelysa staket, mur och ett eller flera träd skapar du ett djup som ger dig en känsla av ”ett rum i rummet” – fast utomhus. Trivsamt, eller hur?

Din utomhusbelysning placerar du med fördel längs en gång, i en mur, på ett staket, en uppfart, en uteplats eller mellan dina växter. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Komplettera gärna din utomhusbelysning med rörelsesensorer så att du känner dig trygg när du rör dig mellan till exempel garageuppfart eller trädgård och ytterdörr. Du ställer själv enkelt in när belysningen ska tändas.

Är du osäker på vilken utomhusbelysning som passar hos dig och var du bäst ska placera den? Lugn, jag finns här och blir glad om du vill ha min hjälp.

Varmt välkommen att höra av dig!

Senaste nyhetsbreven
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information och nyheter.