Novembers nyhetsbrev :  Snart är det jul igen

Hej!

Så nalkas fösta advent. Igen.

En dryck vecka kvar förvisso, men ändå. Det går fort. Och det är mörker, mörker, mörker enligt många. För andra är längtan efter julen stor och första advent kommer ”som en avlöning på posten”. Härligt.

Inför första advent vill Europaljus gärna slå ett slag för vikten av att få upp din julbelysning i ”rätt” tid. Vi pratar julslingor, adventsstjärnor, adventsljusstakar och så vidare. 

Med ”rätt” tid menar jag till första advent. Jag är nämligen inte bara en stor förespråkare för att du ska ha rätt ljus på rätt plats, jag förespråkar också att du ”jular” när du ”ska” jula. Det vill säga från första advent till tjugondag Knut, som nästa år infaller lördagen den 13 januari. Eller, egentligen är jag en förespråkare för att julen ska fram lagom till första advent. Hos mig kommer även granen in i huset redan då. Därefter är jag lite rebellisk och plockar bort hela julen redan på nyårsdagen. Då känns julen klar och jag är redo för det nya året. Hur gör du?

Som ljussättare kryper det i mig när jag ser att julen finns kvar i husen hela februari ut, eller ve och fasa ända in i mars. Det är mysigt med ljus, men julljusen går att ersätta med annan stämningsfull belysning. Julen har sin tid, precis som andra högtider har sin tid.

“Jula upp” din utemiljö

Går du omkring och klurar på hur du bäst kan jula upp din utemiljö? Ja men, ring mig. Europaljus hjälper dig mer än gärna.

Efter jul

Om du under julen har en mysig julslinga i ett träd eller en buske och ser det vackra i det, fortsätt då att belysa det även efter jul. Men med annat ljus. Kika här för att hitta det ljus din trädgård och du förtjänar. Ett förslag är att använda Castor spotlights – då händer det grejer i trädgården, på ett mjukt och vackert vis.

Glöm inte bort att njuta av tiden som är nu …

Senaste nyhetsbreven
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information och nyheter.