Samfällighet i Stenungsund

I syfte att förbättra den estetiska upplevelsen och den funktionella aspekten av utomhusområdena, har Samfällighet i Stenungsund framgångsrikt sammanflätat belysningsdesign och landskapsarkitektur. Resultatet av detta initiativ har lett till betydande förbättringar i områdets atmosfär och estetik.

Ett  belysningsprojekt vid en samfälligheten i Stenungsund

Samfällighet i Stenungsund 2014. Där flyttade Andreassons in i det snart nybyggda området, och vilken tur att Jens, vår belysningsdesigner, upptäckte att området inte var ordentligt ljussatt under byggnationen! Till och med kommunen hade missat att installera gatubelysning. Men istället för att bli nedstämd över situationen, såg Jens en fantastisk möjlighet att hjälpa till i samfälligheten. Han presenterade sina idéer för styrelsen och fick omedelbart uppdraget att ta hand om belysningen. Men det var inte allt! För att verkligen ge området den där extra touchen anlitade de även en trädgårdsdesigner. Tillsammans jobbade de med att omgestalta omgivningen genom att skapa vackra altaner, murar, gräsmattor och mycket mer. Gatlampor och pollare planerades noggrant runt parkeringarna och infarterna. Till och med bastun, och sjöbodarna samt skog bakom förråd och sjöbodar samt div. väl utvalda träd, fick sin egen speciella belysning för att framhäva deras naturliga skönhet. Och glöm inte entrebelysningen och fasadbelysningen som planerades tillsammans med terrass- och trappbelysningen.
Kan du föreställa dig resultatet? Det blev helt enkelt fantastiskt!

Ett  belysningsprojekt vid en samfälligheten i Stenungsund

I samband med att jens var och tittade på en fastighet i samfällighet i Stenungsund insåg Jens på Europaljus att arkitekten hade missat belysningen i område. Det var så illa att arkitekten inte ens hade projekterat på någon vägbelysning för område. Efter att ha uppmärksammat styrelsen i samfälligheten om denna problematik, presenterade en Europaljus sina idéer för samfällighetens styrelse, vilka gav honom ansvar för att skapa en miljö i området som var 1säker och var estetsikt tilltalande.

Samfällighet i Stenungsund

Med hjälp av ljusdesign och landskapsplanering skapades magi.

För att få till en helhet så  involverade Europaljus även en trädgårdsdesigner till projektet. Trädgårdsdesignerns uppgift var att i samarbete med Europaljus skapa en enhetlig och behaglig miljö i området. Det är värt att notera att trädgårdsdesign inte bara handlar om växtval och placering växter. En trädgårdsdesigner kan även bidra med kompetens inom landskapsplanering och design av uteplatser, staket, murar och mycket mera. Så i kombination   av Europaljus expertis runt ljusdesign och trädgårdsdesignerns kunskap om landskapsplanering  skapas en vacker utomhusmiljön. Ett resultat som känns helt magiskt.

Tre typer av ljus när det kommer till ljusdesign

Ljusdesignen kan grovt delas in i tre huvudkategorier: allmänljus, effektljus och funktionsljus. Allmänljuset bidrar till en grundläggande ljussättning som skapar trygghet. Effektljuset bidrar till att skapa atmosfär och utöka sikten på kvällen, vilket förbättrar estetiken i området. Funktionsljuset leder och lyser upp gångvägar och entréer, vilket ökar säkerheten och navigationsförmågan.

Belysning vid detta projekt

Vid detta projekt så såg Europaljus till att gatulampor och pollare placerades strategiskt runt parkeringar och vägbanor för att skapa allmänljuset säkerställa en trygg och väl upplyst miljö. Naturliga landmärken som kullar och träd belystes för att skapa en stämningsfull atmosfär. Även entrébelysning och fasadbelysning var inkluderade i projektet, tillsammans med terrass- och trappbelysning.

Sammanfattningsvis om samfälligheten i stenungsund

I syfte att förbättra den estetiska upplevelsen och den funktionella aspekten av utomhusområdena, har Europaljus framgångsrikt sammanflätat belysningsdesign och landskapsarkitektur. Resultatet av detta initiativ har lett till betydande förbättringar i samfällighetens atmosfär och estetik. Det har resulterat i en samfällighet som nu är inte bara väl upplyst, utan även en plats som inger lugn och trygghet för dess invånare.

Europaljus är väl medvetna om att belysningsdesign är en process där ljuset integreras i arkitekturens och kan spela en nyckelroll i hur vi uppfattar vår miljö och påverkar hur vi känner och reagerar på ett utrymme. Därför är det viktigt att överväga belysningen tidigt skede i designprocessen för att förstärka rumsuppfattningen, betona aktiviteter i ett utrymme och belysa framstående områden

Ett tips när det kommer till ditt nästa projekt

När du planerar ditt nästa byggprojekt, se till att ta med en belysningsexpert tidigt i planeringsfasen. Belysning är en avgörande faktor för inte bara utseendet, men också för funktionen av ett utrymme, och det är något som ofta förbises i tidiga stadier av byggplanering.

Belysning kan skapa en atmosfär, framhäva arkitektoniska detaljer och påverka hur vi uppfattar och interagerar med ett utrymme. Det är inte bara estetiskt tilltalande, men kan också skapa hälsosamma miljöer och höja välbefinnandet för dem som använder utrymmet. Tänk på hur olika du känner i ett rum med naturligt ljus jämfört med ett rum med dåligt eller obehaglig belysning.

Att anlita en belysningsexpert innebär inte bara att du får en estetiskt tilltalande belysningsdesign. Du får också teknisk expertis och råd om bästa praxis för installation och underhåll. En expert kan rekommendera de bästa armaturerna och ljuskällorna för ditt utrymme.

Så, tipset när du planerar ditt nästa projekt skulle vara att överväga belysningen noggrant och involvera en expert tidigt i processen för att maximera effektiviteten och skapa en design som är både vacker och funktionell. Detta kan bidra till att skapa ett mer attraktivt, välkomnande och hälsosamt utrymme.

Samfällighet i Stenungsund
Samfällighet i Stenungsund

Film FRÅN PROJEKTET : Samfällighet i Stenungsund

Spela videoklipp

BILDER FRÅN PROJEKTET

Möt några av

våra kunder

Ljus-projektering Michelin
Projektering
Projektering Tenson
Projektering ICA
Vad säger

våra kunder

Nordstan

Nordstan väljer att samarbeta med Europaljus AB för att de ger ärliga och snabba svar! De har ett mycket trevligt bemötande samt ser till att leveranstiderna hålls och självklart, prisnivån är rätt!

Christer Jagedal
Teknisk Chef, Nordstan Samfällighet

Elinzity

Europaljus har grym service med bra känsla för hur slutmålet blir vad gäller ljussättning. De ger oss snabba offerter som ofta ligger rätt i pris och självklart tar sig tid för kunden.
Jimmy LjungbeckElektriker, Elinzity Göteborg

platzer

”Europaljus är ett engagerat och professionellt företag med stort hjärta. De är gärna med från tidigt idéstadie till finjusteringarna på slutet.
Utmaningar ses som möjligheter och de levererar alltid en grym slutprodukt”

Per Lindström
Projektledare

BALDER

Europaljus är behjälpliga i alla lägen. Exceptionell service och hög kvalitet på levererade produkter. Europaljus hjälper oss att hitta rätt belysning till rätt plats!

Isak Holmberg
Förvaltare

Kontakta oss

EUROPALJUS