EUROPALJUS

Junis nyhetsbrev: Se över din energibesparing

Hej!

På något vis känns det som om nyår var igår, ändå har midsommar redan passerat. Sommar, sol, långa ljusa dagar och nästan lika långa nätter är otroligt härligt om du frågar mig. Njut, för det har faktiskt redan vänt.

Redan onsdagen den 21 juni hade vi norra halvklotet sommarsolstånd och resan mot mörkare tider påbörjades. Det något kortare dagsljuset handlar förvisso bara om ett par sekunder. Men ändå. Mörkare blir det.

Se över dina energikostnader
Ett sätt att förbereda dig inför den kallare årstiden är att se över din ventilation och dina energikostnader. Vi vet alla vad som hände hösten -22, fast vi inte förstod någonting. Elpriserna skenade i höjden och många av oss stod handfallna.

För att inte hamna i samma “fälla” är vårt främsta råd till dig att ha koll på kommande energikostnader. Den absolut snabbaste ROI (return of investment) är att se över din belysning i din fabrik, ditt lager, din produktion eller liknande – där du har många lysrör helt enkelt.

Med glädje hjälper vi dig redan nu att se över din belysning så att du kan minska energikostnaderna för ditt företag. Vänd mejlet så tar vi det därifrån

Ny belysning – en investering
Kontor och lager har inte sällan gammal belysning vilken slukar energi. Ny belysning är därför att betrakta som en ren investering vars kostnad kan vara intjänad redan efter ett till tre år.

Genom att anlita Europaljus med att uppdatera belysningen kan du potentiellt halvera din energiförbrukning. Som bonus förbättrar vi ljuskvaliteten avsevärt för den eller de som på din arbetsplats behöver det bäst.

Bästa lösningen
Europaljus breda sortiment av LED-lysrör och industriarmaturer är noga utvalt och beprövat – allt för att du ska få en så bra lösning som möjligt med bästa ljuset, bästa garantierna och med en fantastisk energibesparing.

Naturligtvis ser vi över ditt totalbehov och hjälper er med genomgång av er befintliga belysning samt ett förslag på åtgärd. Det gäller också kontors- och utomhusbelysning.

Genom vår energikalkyl avseende er totala energiförbrukning får du enkelt och smidigt ett bra underlag att fatta beslut utifrån.

Ett lyckat projekt
Nordsjöfisk i Mölnlycke är ett av våra många lyckade projekt under den gångna våren. Nordsjöfisk hade en stor mängd befintliga T5 49W 1449 mm lysörsarmaturer i taket i sin produktion. För att vara kostnadseffektiva valde vi att behålla befintliga armaturer (de var i bra skick) men tog bort den slutliga kvarvarande felkällan HF-donet i armaturen.

Armaturen gjordes sedan om till en 230 volts armatur. Vid ett sådant “ingrepp” behöver armaturen märkas om så att det framgår att den är 230 voltskopplad – en sådan etikett att fästas inuti armaturen skickar vi alltid med till kund.

Genom ovan hjälpte vi Nordsjöfisk att dubbla upp ljuset i lokalen vilket gjorde att de gick från 465 Lux till 995 Lux. Dessutom halverades deras energiförbrukning. ROI var under två år. Vi bytte även alla gamla kontorsarmaturer 600 x 600 till LED vilket ledde till att kalkylen blev långt mycket bättre än Nordsjöfisk först anade.

Kika gärna på projektet här →

Ett litet men viktigt PS
Förutom minskad energiförbrukning är det också härligt med ljus i din utemiljö. Vill du också skapa ett magiskt hem även utomhus, kika här →

Behöver du hjälp och råd med din belysning inom- eller utomhus, eller har andra frågor, blir vi glada om du kontaktar oss.

Tänk vad ljus kan göra!

Senaste nyhetsbreven
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information och nyheter.